Іракська армія звільнила від ІДІЛ ще одне місто поблизу Мосула

Іракська армія звільнила від ІДІЛ ще одне місто поблизу Мосула

Укрінформ
Ірак продовжує наступ з півдня на Мосул, останню фортецю ІД у країні. Армія заявила про звільнення міста Німруд та села під ним, важливих зокрема з точки зору історичної спадщини.

Про це пише DW.

"Іракські збройні сили у неділю, 13 листопада, заявили про звільнення від бойовиків "Ісламської держави" (ІД) Німруда, міста на південь від Мосула. За кілометр від Німруда розташовані також руїни стародавнього міста, де ісламісти зруйнували зокрема більш ніж двотисячний храм бога Набу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Німруд, розташований на місці давнього ассирійського міста, був захоплений бойовиками ІД два роки тому.

Ассирія - стародавня імперія, столиця якої розташовувалася біля ще одного звільненого села Нуманія. Ісламісти ІД знищують пам'ятки історії у рамках своєї боротьби з тим, що вони вважають поклонінням фальшивим ідолам.

Днями наступ іракських військ на Мосул уповільнився через намагання уникнути жертв серед цивільних та атаки смертників на автомобілях. Армія Іраку продовжує наступ на контрольований ІД Мосул з півдня, підрозділи спецпризначенців ведуть бої на його східних околицях. З півночі місто оточують курдські загони пешмерга, а із заходу - шиїтські ополченці, зазначає DW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-