Вибори в Болгарії: Центрвиборчком закликає ЗМІ не публікувати дані голосування

Вибори в Болгарії: Центрвиборчком закликає ЗМІ не публікувати дані голосування

Укрінформ
Центральна виборча комісія Болгарії звернулася до всіх засобів масової інформації з вимогою не порушувати законодавство про вибори і не публікувати дані про результати голосування в другому турі президентських виборів.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві Центрвиборчкому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Центрвиборчком доводить до відома всіх громадян, що оприлюднені в ЗМІ дані не є офіційними. Центрвиборчком використовуватиме всі надані законодавством повноваження для притягнення до адміністративної відповідальності постачальників медійних послуг, які порушують законодавство про вибори», - йдеться в заяві.

Центрвиборчком нагадує також, що за порушення Кодексу про вибори штрафи можуть становити від однієї до 2,5 тисяч євро.

У неділю, 13 листопада, в Болгарії проходить другий тур президентських виборів: на посаду президента претендують висуванець Болгарської соціалістичної партії, генерал-майор у відставці Румен Радев і представник правлячої партії ГЕРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії), спікер Народного зібрання (парламент) Цецка Цачева.

Згідно з результатами першого туру виборів лідером президентських перегонів є Радев, який випереджає Цачеву майже на 4%.

За даними Центральної виборчої комісії, голосування в другому турі вибору проходить у нормальному режимі, ніяких інцидентів не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-