Проти Трампа плануються масштабні протести в Вашингтоні в день інавгурації

Проти Трампа плануються масштабні протести в Вашингтоні в день інавгурації

Укрінформ
Противники Дональда Трампа планують масштабні акції протесту в американській столиці 20 січня, коли обраний президент має складати присягу та набути повноважень глави Білого дому.

Поліція очікує, що на вулиці вийдуть кілька десятків тисяч протестувальників, зазначає телеканал Fox New.

"Несподівана перемога Трампа у вівторок над суперником від демократів Гілларі Клінтон вже викликала локальні протести по всій країні. Проте, демонстрації, які плануються на уикенд перед днем інавгурації, у тому числі в день присяги 20 січня (у вівторок – ред.) на Капітолійському пагорбі, мають потенціал бути набагато більшими", - йдеться в повідомленні.

Одна з хвиль протестів організовується групою "ANSWER, for Act Now to Stop War & End Racism". На фейсбук-сторінці цієї групи розміщено оголошення під назвою "Протест під час інавгурації: станемо проти Трампа, війни, расизму та нерівності". Вже зараз близько 7 тис. людей підтвердили свою участь і 24 тис. висловили інтерес до акції.

У департаменті столичної поліції підтвердили напередодні, що вже відбулися перші наради, де йшлося про можливість масової демонстрації за участю щонайменше 30 тис. людей. Водночас, у поліції не коментують заходів підготовки до цього заходу.

Крім того, повідомляється, що наступного після інавгурації дня, 21 січня група підтримки Гілларі Клінтон під назвою "RoaRR 4 Hollary" планує "мільйонний марш жінок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-