Хілларі Клінтон звинуватила главу ФБР у своїй поразці

Хілларі Клінтон звинуватила главу ФБР у своїй поразці

Укрінформ
Кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон, яка програла президентські вибори у США, звинуватила в своїй поразці главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.

Як повідомляє BBC, у телеконференції з фінансовими донорами Клінтон зазначила, що рішення Комі повідомити Конгрес про відновлення розслідування проти неї за 11 днів до виборів створило несприятливий резонанс у пресі і в результаті завадило успішно завершити президентську кампанію.

Скандал у зв'язку з електронним листуванням Клінтон спалахнув у березні 2015 року. З'ясувалося, що вона, бувши держсекретарем, проти встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису.

Влітку 2016 року ситуація, здавалося, була вичерпана, коли Комі оголосив, що Клінтон проявила крайню недбалість, але ознак злочинного умислу в її діях немає. Проте наприкінці жовтня глава ФБР відправив у Конгрес повідомлення, що виявлено нові листи Клінтон, і він починає нову перевірку. Це розбурхало передвиборну кампанію і підвищило шанси Дональду Трампу.

За два дні до виборів Комі повідомив Конгрес про те, що після вивчення листів Клінтон відомство, як і раніше не вважає за необхідне висунути їй обвинувачення, проте шкоду для кампанії Клінтон вже не можна було виправити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-