У Сеулі десятки тисяч протестувальників вимагають відставки президента

У Сеулі десятки тисяч протестувальників вимагають відставки президента

Укрінформ
Десятки, а можливо, й сотні тисяч південних корейців вийшли на вулиці Сеула у суботу з вимогою відставки президента Пак Кин Хе.

«Десятки, а можливо, і сотні тисяч південних корейців влаштували марш у Сеулі в суботу з вимогою відставки президента Пак Кин Хе», - говориться у повідомленні.

Це остання і найпотужніша хвиля масових мітингів проти Пак Кин Хе у зв'язку з корупційним скандалом, що триває у країні, навколо довірених осіб президента.

Поліція чекає на прибуття близько 170 000 осіб до мерії й воріт старого палацу, тоді як за прогнозами організаторів маршу протесту в акції можуть взяти участь до 1 мільйона осіб. У такому разі акція протесту стане наймасштабнішою з початку 21 століття.

Незважаючи на зростання громадського невдоволення, опозиційним партіям ще належить серйозно домагатися відставки або імпічменту президента у зв'язку з побоюваннями негативного впливу на президентську гонку наступного року.

Як повідомлялося, у спробі стабілізувати ситуацію, Пак Кин Хе у вівторок заявила, що готова призначити на пост прем'єра країни кандидата від опозиції. Але опозиційні партії підкреслюють, що її слова не мають сенсу без конкретних обіцянок про передачу більшої частини своїх президентських повноважень новому прем'єр-міністрові.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-