Акції протесту в Вашингтоні:

Акції протесту в Вашингтоні: "Любов Трампа – це ненависть"

Фоторепортаж
Укрінформ
У Вашингтоні третю добу тривають мирні демонстрації, учасники яких висловлюють обурення тим, що Дональд Трамп став президентом США, а також не погоджуються з його заявами та висловлюваннями на адресу окремих категорій американського населення.

У п'ятницю ввечері, попри офіційний вихідний – День ветеранів, чергова акція відбулася поблизу Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

Близько сотні людей зібралося на огородженій ділянці Пенсильванія-авеню перед резиденцією американського президента. Вони тримали в руках плакати "Любов Трампа - ненависть", висловлювали засуджуючі гасла проти його заяв, пронизаних ненавистю й расизмом.

"Ми живемо у світі демократії, де принцип визнання виборів важливий, оскільки вони були легітимними – незалежно приймаєте ви цей результат, чи ні. Але ми не згодні з його висловлюваннями й політикою",- розповіла Укрінформу учасник акції Карен Уильямс, яка є матір'ю трьох дітей. Вона живе в Александрії, передмісті Вашингтона, й прийшла до Білого дому з плакатом "Америка сильніша за Трампа".

Карен пояснила, що її меседж означає послання до молоді, яка розчарувалася у підсумках президентських виборів, для багатьох із них – перших. "Вони мають знати, що Америка – сильніша ніж одна людина. Але для цього зараз нам потрібно відстоювати речі, які є важливими для нас – любов до людей, благородство й толерантність", - зазначила жінка.

Багато людей вийшли ще раз заявити про права людей для всіх громадян – незалежно від того, чи це представники ЛГБТ-спільноти, чи мусульмани, по відношенню до яких Трамп хотів запровадити заборону на в'їзд до Сполучених Штатів.

"Я і мусульмани з усього світу поважають те, що Трамп став обраним президентом США, але ми не сприймаємо ненависницьких промов, насильства, расизму, громадянських війн та злочинності", - написав на своєму плакаті Абдурахман Хаджи зі штату Огайо, який вийшов до Білого дому з мовчазним протестом до Білого дому.

Попри те, що на п'ятничний мітинг зібралося не так багато народу, учасники акції висловлювали впевненість, що це лише початок великого протестного руху.

"Ми не залишилися сидіти вдома, ми вийшли для того, щоб не допустити змін на гірше, які Трамп планує зробити. Це лише початок, тут ще не так багато людей, але ті, хто прийшов – це ядро, яке має багато значить", - зауважив у коментарі агентству ріелтор з Вашингтона Філіп Стерм.

Він погодився, що Трамп був легально обраний на демократичних виборах в Америці. "Але величезна кількість людей голосували проти нього на цих виборах, і він має прислухатися до всіх", - наголосив учасник демонстрації.

Упродовж кількох діб подібні акції в Вашингтоні проходили в різних місцях – перед Білими домом, біля готелю Трампа в центрі міста та неподалік Американського університету. Тут демонстрації мали, здебільшого, мирний характер, хоча в одному з місць маніфестанти спалили американський прапор.

Загалом же, впродовж чотирьох днів після виборів демонстрації пройшли у щонайменше 25 крупних міст Сполучених Штатів. Американські ЗМІ допускають, що це може стати початком масштабних акцій, які можуть охопити Сполучені Штати впродовж вихідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-