Качинський: Незалежність Польщі неможлива без завершення Смоленської справи

Качинський: Незалежність Польщі неможлива без завершення Смоленської справи

Укрінформ
Без завершення Смоленської справи – встановлення правди по трагедію і належного вшанування загиблих - справжня незалежність Польщі є неможливою.

Про це під час щомісячного вшанування пам’яті загиблих у Смоленській катастрофі, що відбувається кожного 10 числа біля президентського палацу, заявив лідера партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Це мусить бути Польща правди. І це мусить бути Польща, яка готова і може віддати честь тим, хто загинув, аби служити вітчизні, хто загинув на службі, хто хотів віддати шану жертвам геноциду в Катині”,- заявив Качинський.

Він наголосив, що зараз триває боротьба за те, щоб правда про Смоленську катастрофу стала відомою, щоб можна було вшанувати жертв трагедії і поставити їм пам’ятники.

Він наголосив, що Смоленська справа, як і всі інші, колись відійде в минуле. “Але вона відійде в історію лише тоді, коли наше завдання, наша місія буде виконана”,- підкреслив Качинський.

У марші пам’яті до президентського палацу взяла участь глава польського уряду Беата Шидло, а також значна частина уряду країни.

Розслідування Смоленської справи на урядовому рівні відновлено в Польщі весною цього року. Влітку Національна прокуратура Польщі розпорядилася провести ексгумацію тіл усіх жертв катастрофи, яка розпочнеться 14 листопада з президентського подружжя Леха та Марії Качинських.

У Смоленській катастрофі 10 квітня 2010 року загинули усі 96 осіб, які перебували на борту президентського літака. Вони прямували на відзначення 70-ї річниці Катинського злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-