Штайнмайєр: Зовнішня політика США буде менш передбачуваною

Штайнмайєр: Зовнішня політика США буде менш передбачуваною

Укрінформ
При президентові Дональді Трампі американська зовнішня політика буде менш передбачуваною.

Таку думку висловив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр в заяві, поширеній прес-службою МЗС, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Я думаю, що ми повинні дивитися правді в очі: американська зовнішня політика буде менш передбачуваною для нас і ми маємо бути готові до того, щоб з багатьох питань приймати рішення самостійно», - сказав Штайнмайєр.

Він нагадав, що Трамп дозволив собі чимало критичних висловлювань як на адресу Європи, так і ФРН. Проте діюче трансатлантичне партнерство - це «щось на зразок фундаменту Заходу», і не можна відмовлятися від нього, підкреслив глава німецького МЗС.

Дипломат також сказав, що якщо Трамп насправді хоче бути президентом усіх американців, як він заявив сьогодні вранці, його першим завданням буде заживити "глибокі рани і шрами" в американському суспільстві, що виникли в ході цієї виборчої кампанії. Але ще більшою проблемою буде намагання відповідати високим очікуванням, які він сам посіяв у суспільстві, попередив німецький міністр.

При цьому Штайнмайєр підкреслив, що «результати виборів (у США - ред.) зовсім не такі, на які сподівалася більшість у Німеччині».

Водночас він заявив, що Німеччина повинна продовжувати грати свою визнану роль на європейському континенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-