Корупційний скандал у Південній Кореї: новий прем'єр може втратити крісло

Корупційний скандал у Південній Кореї: новий прем'єр може втратити крісло

Укрінформ
Президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила про готовність відправити у відставку прем'єр-міністра Кім Бен Джуна, якщо парламент порекомендує свою кандидатуру на цю посаду.

Про це повідомляє Reuters.

"Якщо парламент рекомендує хорошу людину в угоді з правлячими та опозиційними партіями, я призначу цю людину як прем'єр-міністра і дам йому можливість взяти під контроль кабінет (міністрів - ред.)", - сказала президент спікеру парламенту країни.

Готовність глави держави призначити на пост прем'єра кандидата від опозиції, який не буде "другом президента", виникла у зв'язку з корупційним скандалом, що триває в країні, навколо довірених осіб президента.

Як повідомлялося, президент Південної Кореї Пак Кин Хе призначила Кім Бен Джуна прем'єр-міністром 2 листопада. Він змінив на цій посаді Хван Ге Ана. Раніше Кім Бен Джун був політичним радником попереднього президента Південної Кореї Але Мун Хе. 

Перестановки в уряді пов'язують з політичним скандалом навколо Пак Кин Хе і її подруги Цой Сун Сіль, яка знайомилася і редагувала промови президента, не будучи офіційним членом президентської команди. Це викликало хвилю обурення у південнокорейському суспільстві і політичних колах країни. Так, у суботу, 5 листопада, тисячі протестуючих у Сеулі вийшли на демонстрацію з вимогою відставки президента Пак Кин Ке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-