Польща відкидає закиди Німеччини та Франції у регресі відносин через гелікоптери

Польща відкидає закиди Німеччини та Франції у регресі відносин через гелікоптери

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич дасть відповідь на лист своїх французького на німецького колег Жана-Іва Ле Дріана і Урсули фон дер Ляєн.

Про це повідомив в неділю міністр національної оборони (MON) Польщі Антоній Мацеревич, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

“На лист вже відповіла пані прем’єр (Беата Шидло – ред.), але детальна відповідь буде також в моєму листі, який передадуть цим міністрам”,- заявив Мацеревич.

У минулу п’ятницю агентство АFP повідомило, міністри оборони Франції і Німеччини у листі на адресу свого польського колеги назвали відмову Польщі від купівлі військових гелікоптерів типу Сaracal “значним кроком назад у співпраці у сфері оборони між трьома країнами”, що також шкодить і партнерству у сфері обороноздатності усієї Європи.

Речник польського уряду Рафал Бохенек після цього заявив, що уряд з прикрістю сприйняв позицію міністра оборони Франції, якого “багато разів інформували, що умовою підписання контракту на купівлю гелікоптерів компанії Airbus Helicopters була домовленість, що стосується офсетної угоди”.

Нагадаємо, на початку жовтня Польща несподівано припинила переговори з французькою компанією Airbus Helicopters щодо офсетної угоди відносно гелікоптерів Caracal. Варшава обґрунтувала це тим, що контрагент не надав пропозицію, яка б "належним чином враховувала економічні інтереси і безпеку польської держави". У відповідь гендиректор Airbus Group Гійом Форі у відкритому листі на адресу глави уряду Польщі Беати Шидло заперечив твердження польської урядової сторони про те, що французи не захотіли йти на поступки Варшаві у справі підписання контракту, і виклав деталі переговорів і пропозиції компанії.

Згодом, з цієї причини було скасовано візит президента Франції Франсуа Олланда до Польщі і зустріч лідерів “Веймарського трикутника” (Франція, Німеччина і Польща).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-