Росія планувала

Росія планувала "прибрати" чорногорського прем’єра – прокуратура

Укрінформ
Спроба спецслужб Росії дестабілізувати ситуацію в Чорногорії і здійснити переворот у країні у день парламентських виборів, 16 жовтня, також передбачала вбивство прем’єр-міністра країни Міло Джукановича.

Про це заявив у неділю спеціальний прокурор з організованої злочинності Мілівоє Катніч, повідомляє Reuters.

«Метою було знищення прем’єр-міністра та допомога опозиційній партії зайняти лідерство в парламенті», - заявив Катніч.

Він уточнив, що вбити Джукановича мав добре натренований стрілок на довгі відстані.

За словами прокурора, організаторами кримінального угруповання були російські націоналісти, а саме угруповання формувалося на територіях Чорногорії, Сербії та Росії.

Водночас, Катніч не назвав опозиційну партію, яку, за версією прокуратури, мали привести до влади російські націоналісти.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив Росію у фінансуванні кампанії проти приєднання Чорногорії до НАТО, яку проводить опозиція, і зазначив, що Москва розцінювала парламентські вибори, які відбулися 16 жовтня, як останній шанс покласти край зусиллям Балкан в інтеграції в НАТО і ЄС.

Водночас, влада Сербії депортувала кількох громадян РФ за участь в підготовці терористичних акцій в Чорногорії під час парламентських виборів 16 жовтня. Згідно з даними слідства, група зловмисників готувала захоплення будівлі Скупщини Чорногорії, що взяла курс на НАТО і ЄС, стрілянину по учасниках мітингу проросійської опозиції з метою спровокувати хаос і штурм парламенту.

Згідно з даними ЗМІ, з метою «розрулити ситуацію», що склалася, до Бєлграда спеціально приїжджав секретар Радбезу РФ Микола Патрушев, який зустрівся зі всім керівництвом республіки, а переговори пройшли в суворо закритому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-