Смог у Делі: після свята вогнів влада була змушена закрити школи

Смог у Делі: після свята вогнів влада була змушена закрити школи

Фото
Укрінформ
Головний міністр Делі розпорядився про закриття всіх шкіл індійської столиці на три дні через найсильніший смог, який висів над містом. Забруднення повітря в 70 разів перевищує норму ВООЗ.

Про це повідомляє ВВС.

"Під час позачергового засідання кабінету міністрів Арвінд Кеджрівал пообіцяв вжити екстрених заходів для боротьби з забрудненням повітря. Головний міністр Делі закликав жителів без особливої необхідності не виходити з будинків. Інші заходи включають в себе закриття ТЕЦ в Бадарпурі, що працює на вугіллі, а також боротьбу з пожежами на сміттєзвалищах", - зазначається в публікації.

Всі будівельні роботи, а також знесення будівель в Делі припинені на п'ять днів. Основні дороги поливають водою, щоб осадити пил.

Сотні жителів Делі вимагають від влади розібратися з ситуацією. В індійському сегменті "Твіттера" набирає популярності хештег #MyRightToBreathe ("Моє право дихати").

Влада була змушена закрити всі школи Делі доти, доки смог розсіється. Кількість твердих часток в атмосфері зросла до рівня, що загрожує здоров'ю: вона перевищує норми, встановлені Всесвітньою організацією охорони здоров'я у 90 разів, і у 15 вища за норму, прийняту урядом Індії.

Влада міста попереджала, що забруднення повітря в Делі посилиться під час святкування фестивалю вогнів Дівалі через високувологість та сильний вітер. За традицією, в ході трьох днів святкувань організатори та учасники запускають у небо величезнау кількість феєрверків.

Влаштовувати підпали полів і спалювати сміття у великих кількостях заборонено, але насправді мало хто звертає увагу на цю заборону. Взимку повітря в Делі стає надто забрудненим, оскільки бідняки палять сміття, щоб зігрітися. А працівники сільського господарства палять залишки рослинності і відходи, щоб очистити свої угіддя.

Забруднення повітря є однією з головних причин передчасної смерті серед жителів Індії. Близько 620 тисяч жителів цієї країни щороку помирають від захворювань, пов'язаних із забрудненням атмосфери, кажуть у ВООЗ.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-