ЄС розкритикує Туреччину за утиски свободи слова - ЗМІ

ЄС розкритикує Туреччину за утиски свободи слова - ЗМІ

Укрінформ
Доповідь Європейської Комісії щодо просування Туреччини до Євросоюзу, яка має вийти в середу, акцентуватиме на проблемах країни у сферах свободи слова та незалежності суддівства.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на опубліковану в неділю статтю в німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

"У доповіді, яку мають опублікувати в середу, повідомляється про "значний занепад" свободи слова (в Туреччині - ред.) і зазначається, що правові дії щодо національної безпеки та боротьби з тероризмом у країні здійснювалися "виборно та поодиноко", - йдеться в повідомленні. 

У цьому зв'язку, видання з посиланням на копію доповіді, яка міститься у його розпорядженні, написало про занепокоєння Єврокомісії арештами Анкарою багатьох турецьких журналістів та закриттям владою численних медіа.

Так, повідомляється, що з моменту невдалої спроби військового перевороту в Туреччині 15 липня влада закрила близько 170 газет, телеканалів та інформаційних агентств, що спричинило безробіття близько 2,5 тис. журналістів.

За інформацією Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Єврокомісія також "підніме серйозні питання" щодо погіршення незалежності суддівства та спільних дій уряду щодо переслідування людей, нібито пов'язаних зі звинуваченим Анкарою в організації липневої спроби перевороту провідником Фетхуллахом Гюленом.

Як повідомлялося, у суботу, 5 листопада в центрі Стамбула пройшла акція протесту після того, як турецька влада санкціонувала арешт дев'ятьох співробітників провідної опозиційної газети Cumhuriyet.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-