Міноборони розкрило дислокацію американських військ у Польщі

Міноборони розкрило дислокацію американських військ у Польщі

Укрінформ
Американські військові підрозділи, які з наступного року почнуть дислокуватися в Польщі, розташовуватимуться на кількох військових об’єктах, зокрема у населених пунктах Жагань, Сквєжин, Свентошув і Болеславец на півдні і заході Польщі.

Про це поінформувало міністерство національної оборони (MON) Польщі.

“У рамках першої ротації командування бригади, а також інженерний батальйон і батальйон забезпечення, 3-й батальйон 29-полку і 4-й батальйон 10-го полку кавалерії дислокуватимуться на військових об’єктах в населених пунктах Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславец”,- йдеться в повідомленні.

Польський MON нагадує, що американські війська дислокуватимуться в Польщі у рамках зміцненої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence - eFP) й американської ініціативи зміцнення регіону (European Reassurance Initiative - ERI). У рамках eFP у Польщі дислокуватиметься американська бойова батальйонна група, а у рамках двосторонньої співпраці – бойова група танкової бригади (Armored Brigade Combat Team - ABCT) і додаткова група бригади бойової авіації.

У січні 2017 року до Польщі почнуть прибувати підрозділи і техніка танкової бригади США, а також батальйонна група країн НАТО, командування якою здійснюватимуть війська США. Разом з американцями до її складу увійдуть також підрозділи з Великої Британії та Румунії.

Водночас, у березні до Польщі прибуде група бригади бойової авіації, на озброєнні якої є, зокрема, гелікоптери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-