Президент Болгарії заявив, що Росія намагається розділити і послабити Європу

Президент Болгарії заявив, що Росія намагається розділити і послабити Європу

Укрінформ
Президент Болгарії Росен Плевнелієв вважає, що Росія намагається розділити і послабити Європу, а ЄС слід зайняти категоричнішу позицію у відносинах з Москвою.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС напередодні президентських виборів.

"Сьогодні загроза виходить не так від (можливого) вторгнення в Європу російських танків, як від російського впливу, який розділяє континент", - зазначив Плевнелієв.

На думку глави Болгарії, Європа не повертається до часів "холодної війни", а, ймовірніше, Євросоюз втягнуть у нове і небезпечне протистояння, так званий "холодний мир".

"Сьогодні в Європі не йдеться про повномасштабну війну і стрілянину по ворогах, йдеться про те, що пан Путін хоче зробити інші держави залежними", - підкреслив болгарський президент.

Основними інструментами впливу Росії на Європу залишаються, за словами Плевнелієва, фінансування популістських партій і рухів, широка пропаганда і кібератаки, спрямовані на дестабілізацію ситуації серед опонентів.

Він зазначив, що Болгарія вже ставала об'єктом кібератак під час референдуму і місцевих виборів 2015 року, і ці атаки хакерів "пов'язані з Росією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-