Додон запевняє, що з Україною при ньому будуть

Додон запевняє, що з Україною при ньому будуть "якнайкращі відносини"

Укрінформ
Кандидат у президенти Молдови від Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що Молдова повинна мати гарні відносини з сусідніми державами, а відносини з Україною будуть якнайкращими.

Про це він сказав в інтерв'ю молдавській редакції радіостанції «Вільна Європа»

«Молдова повинна мати гарні відносини з сусідами. Обіцяю, що на посаді президента ми  боротимемося за гарне партнерство з нашими сусідами. З Україною у нас будуть якнайкращі відносини. Нам належить разом вирішувати багато проблем. Багато років я був співголовою міжурядової молдавсько-української комісії, добре знайомий з порядком денним наших двосторонніх відносин. У нас є проблеми і з демаркацією кордону, є багато інших проблем, які нам належить вирішити», - заявив Додон.

Щодо власної заяви про «російський Крим» кандидат в президенти зазначив, що його відповідь була такою, що «де-факто Крим - частина РФ, проте юридично це не було визнано Заходом і більшістю держав». Відповідаючи на власне запитання, «чи Додон на посаді президента визнаватиме Крим», лідер соціалістів заявив, що «існує багато ризиків, тому що у Молдови є невизнане Придністров'я».

«Не думаю, що ми можемо собі дозволити робити у зв'язку з цим певні помилки, щоб не виникли проблеми з Придністровським регіоном. Однак де-факто Крим є частиною РФ. Юридично цей факт ніхто не визнає, в тому числі і Республіка Молдова», - сказав він.

Додон заявив також, що у президента Молдови немає повноважень на зміну геополітичного вектора, в тому числі і на денонсацію міжнародних угод, включаючи Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Він висловився за збереження відносин з ЄС і поліпшення відносин з Росією.

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройшли всенародні президентські вибори. У другому турі виборів на пост президента боротимуться кандидат від Партії соціалістів Ігор Додон (за нього проголосували 48,26% виборців) і єдиний кандидат від правих сил, представник партії «Дія і солідарність» Майя Санду - 38,42% голосів.

Згідно із законодавством, другий тур виборів відбудеться в неділю, 13 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-