Перегони у Молдові: Додон просить підтримки у комуністів і проросійських сил

Перегони у Молдові: Додон просить підтримки у комуністів і проросійських сил

Укрінформ
Лідер президентських виборів у Молдові, керівник Партії соціалістів Ігор Додон звернувся до голови Партії комуністів і керівника проросійської "Нашей партии" із закликом підтримати його кандидатуру у другому турі виборів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Друзі, чому праві партії можуть об'єднатися, а ми, ліві, ні? Насамперед, звертаюся до Чубашенка (екс-кандидат у президенти Дмитро Чубашенко), Усатого (Ренато Усатий - керівник "Нашей партии") і Вороніна (Володимир Воронін - лідер Партії комуністів, екс-президент Молдови). Хотілося б відкинути вбік те, що було у першому турі. Зараз, перед загрозою втратити владу, давайте об'єднаємося", - заявив Додон.

У першому турі виборів лідер комуністів закликав своїх прихильників бойкотувати вибори, а представник "Нашей партии" на виборах Дмитро Чубашенко вибув з президентських перегонів, посівши третє місце (близько 6% голосів).

Як повідомлялося, 30 жовтня у Молдові пройшли всенародні президентські вибори. За попередніми даними, після обробки 99,42% бюлетенів на виборах лідирує кандидат від Партії соціалістів Ігор Додон - за нього проголосували 48,26% виборців, на другому місці - єдиний кандидат від правих сил,  представник партії "Дія і солідарність" Мая Санду - 38,42% голосів.

Згідно з законодавством, другий тур виборів відбудеться в неділю, 13 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-