У другий тур президентських виборів у Молдові вийшли проросійський і прозахідний кандидати

У другий тур президентських виборів у Молдові вийшли проросійський і прозахідний кандидати

Укрінформ
До другого туру президентських виборів у Молдові вийшли голова Партії соціалістів Ігор Додон і керівник партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти, єдиний кандидат від правих сил Майя Санду.

Як передає власний кореспондент Укрінформу з Центрвиборчкому Молдови, за результатами обробки 98,41% бюлетенів за Ігоря Додона проголосували 48,65% виборців, за Майю Санду - 37,98%.

Згідно із законодавством Молдови, другий тур виборів відбудеться за два тижні, у неділю, 13 листопада. Переможцем буде визнаний кандидат, який набрав більше голосів виборців.

Ігор Додон (1975 р.) - економіст, у 2006-2009 рр. міністр економіки і перший віце-прем'єр країни, в 2011 р. перейшов з Партії комуністів Молдови в Партію соціалістів, яку в тому ж році очолив. Лідер найбільшої фракції парламенту. Координатор протестних акцій. Президент Федерації шахів.

Майя Санду (1972 р.) - економіст, фахівець з міжнародних відносин. У 2010 році закінчила Гарвардський інститут державного управління. У 2010-2012 рр. - радник виконавчого директора Світового банку. В 2012-2015 рр. - міністр освіти Молдови. Наприкінці 2015 р. оголосила про створення власного проєвропейського політичного руху, пізніше перетвореного на партію «Дія і солідарність».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-