Молдову очікує другий тур виборів президента – оброблено 92% бюлетенів

Молдову очікує другий тур виборів президента – оброблено 92% бюлетенів

Укрінформ
Центральна виборча комісія Молдови оприлюднила попередні результати голосування на виборах президента.

Як передає власний кореспондент Укрінформу з Центрвиборчкому, після обробки 92,2% бюлетенів лідерами президентської гонки визначено голову Партії соціалістів Ігоря Додона (48,18% голосів) та керівника партії «Дія і солідарність», екс-міністра освіти Майю Санду (35,74%).

Згідно з представленою ЦВК інформацією, інші кандидати на президентський пост втрачають шанси на вихід у другий тур виборів.

Згідно із законодавством Молдови, другий тур виборів відбудеться за два тижні, у неділю, 13 листопада. Переможцем буде визнаний кандидат, який набере більше голосів виборців.

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройшли чергові, всенародні вибори президента. На вищий пост у державі претендували 9 осіб – 6 представників політичних партій і три незалежні кандидати.

Це були перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-