ОПЕК та інші нафтовидобувні країни не домовилися скоротити видобуток

ОПЕК та інші нафтовидобувні країни не домовилися скоротити видобуток

Укрінформ
Перша зустріч представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) з делегаціями інших нафтовидобувних країн, які обговорювали можливе скорочення видобутку, закінчилася без конкретних домовленостей.

Переговори продовжаться в листопаді, йдеться в заяві ОПЕК.

У зустрічі взяли участь також делегації Азербайджану, Бразилії, Казахстану, Оману і Росії.

Учасники зустрічі припускають, що в 2017 році у світовій економіці можуть відбутися поліпшення, проте "негативний вплив довготривалого зниження цін на нафту, що призвело до значного скорочення галузевих капіталовкладень, швидше за все, матиме безпрецедентне продовження третій рік поспіль", - наголошується в документі.

Щоб знайти вихід з кризи, не розраховуючи на зростання цін в кінці 2016 року і в 2017 році, було вирішено регулярно проводити подібні консультації. Однак "з боку країн, що не входять в ОПЕК, досі не було згоди на заморожування" обсягів видобутку нафти, цитує віце-міністра енергетики Казахстану Магзума Мірзагалієва dpa.

Крім того, можливості держав у регулюванні галузі обмежені. Приміром, "Бразилія не в тому становищі, щоб обмежувати виробництво підприємств", зазначив представник міністерства енергетики цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-