Німеччина готова збільшити свою відповідальність у Євросоюзі - МЗС

Німеччина готова збільшити свою відповідальність у Євросоюзі - МЗС

Укрінформ
ФРН готова нести ще більшу відповідальність за єдність ЄС і трансатлантичне партнерство в непростий час.

Про це заявив, виступаючи в університеті штату Іллінойс (Чикаго), статссекретар МЗС ФРН Міхаель Рот, повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-службі відомства.

«ЄС - наше минуле, наше сьогодення і наше майбутнє; Німеччина продовжить брати на себе особливу відповідальність за європейський проект в тісній співпраці зі структурами ЄС і партнерами всередині ЄС», - пообіцяв дипломат.

Він зауважив, що для німців європейська інтеграція «є частиною ДНК» з 2 причин: тому що була розпочата для подолання тяжкої спадщини війни, взаємних образ, націоналізму і расизму, а також тому, що разом країни співдружності можуть домогтися набагато більшого, ніж поодинці.

«В 2050 році, коли населення ЄС становитиме лише 5% загальносвітового, жодна з європейських країн не зможе бути в числі провідних економік, однак разом ми, як і раніше, будемо в числі лідерів», - сказав Рот. «Так, ЄС - складний звір. Але ставити під питання весь проект ЄС - безвідповідальний популізм», - підкреслив статссекретар.

Заступник голови МЗС зазначив, що останні більш як 2 роки вкрай непрості: незаконна анексія Росією Криму стала поворотним моментом європейської безпеки, інші виклики підточують співдружність ззовні та зсередини. Всі старі й нові виклики вимагають тіснішого трансатлантичного партнерства, особливо з урахуванням такої непростої передвиборчої кампанії в США.

Як приклад активності німецької дипломатії Рот навів проведення минулого тижня в Берліні саміту «нормандської четвірки» «у пошуках сталого і мирного розв'язання кризи в Україні», а також спроби Німеччини підтримати діалог між США та Росією в питанні Сирії.

Фото: Politeka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-