Канада обіцяє домагатися ядерного роззброєння

Канада обіцяє домагатися ядерного роззброєння

Укрінформ
Канада наполегливо відстоюватиме необхідність подальшого посилення контролю за поширенням ядерних матеріалів у світі.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Майбутні перемовини стосовно угоди про заборону матеріалів, що розщеплюються, не будуть легкими. Все ж прогрес у цьому питанні можливий і Канада не втратить шансу досягти його», - сказав Діон.

Він також привітав успішне ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції про заборону матеріалів, що розщеплюються. «Канада надає величезну увагу досягненню конкретного прогресу у питанні ядерного роззброєння. Проходження цієї резолюції, яка отримала підтримку як ядерних, так і неядерних держав, виводить нас на шлях прогресу», - зазначив дипломат.

Нагадаємо, у четвер 177 членів ООН підтримали резолюцію, яка створила підготовчу групу, що рекомендуватиме заборонити певні матеріали, необхідні для виробництва ядерної зброї. До складу цієї групи увійдуть 25 держав, серед яких будуть як ядерні, так і неядерні. Це перша подібна угода із обмеження озброєння, яка садить за один стіл членів «ядерного клубу» та неядерні держави. Вона розглядається багатьма як крок до глобального ядерного роззброєння. Доповідачами з цієї резолюції були Канада, Німеччина та Нідерланди

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-