Канада виділила 10 млн на боротьбу із поліомієлітом

Канада виділила 10 млн на боротьбу із поліомієлітом

Укрінформ
Уряд Канади ухвалив виділити 10 млн дол на боротьбу із поліомієлітом у світі та посилити нагляд за можливістю нових спалахів хвороби.

Про це заявив голова комітету із закордонних справ федерального парламенту Канади Боб Нолт, передає кореспондент Укрінформу.

«Викорінення поліомієліту є дуже реалістичною метою; слід упевнитися, що діти усюди отримують прививки від поліомієліту. Нам також варто посилити нагляд, аби швидко визначати та припиняти нові спалахи, де б вони не траплялися», - сказав Нолт.

Він додав, що основні зусилля міжнародної спільноти із боротьби з цим недугом мають бути спрямовані на Афганістан, Пакистан та Нігерію. «У липні ми відмічали другу річницю звільнення Нігерії від поліомієліту. На жаль, після цього у країні були виявлені нові випадки поширення хвороби, які засвідчили крихкість ситуації і важливість майбутньої роботи», - зазначив депутат.

На його переконання, повністю викорінити поліомієліт стане можливим вже у осяжному майбутньому. «Я впевнений, що ми досягнемо успіху і коли це трапиться, канадці зможуть пишатися, що прийшли на допомогу, аби майбутні покоління мали змогу жити у вільному від поліомієліту світі», - підсумував Нолт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-