ЄС доповнив санкційний список

ЄС доповнив санкційний список "людьми Асада"

Укрінформ
Євросоюз додав 10 громадян Сирії до списку санкцій через обвинувачення у причетності до атак на оточене місто Алеппо.

У заяві ЄС йдеться про сирійських військовопосадовців та близьких до режиму президента Сирії Башара аль-Асада чиновників, повідомляє Радіо Свобода

Їх включили до списку санкцій через "репресії проти цивільного населення у Сирії" та отримання вигоди від зв’язків з сирійським режимом.

Наразі до списку санкцій включені 217 осіб. Санкції передбачають замороження активів та візові обмеження. Також до списку включені 69 юридичних осіб.

Як повідомлялося, минулого тижня міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу, що зібралися на засідання Ради ЄС, засудили повітряні удари авіації влади Сирії й Росії по цивільних цілях у сирійському місті Алеппо й заявили, що ці удари можуть становити воєнні злочини.

Останнім часом на Заході почали закликати до нових санкцій проти Росії через її дії в Сирії, де Москва бере участь у громадянській війні на боці режиму Дамаска, а також проти влади Сирії через бомбардування Алеппо.

Це бомбардування вже не раз називали можливим воєнним злочином. Унаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по "повстанській" східній частині Алеппо, в першу чергу по об’єктах міської інфраструктури, останніми тижнями там загинули й сотні цивільних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-