Європарламент стурбований ядерними погрозами Росії

Європарламент стурбований ядерними погрозами Росії

Резолюція
Укрінформ
Європарламент висловив стурбованість через погіршення відносин між ядерними державами, і зокрема, погрозами Росії щодо використання ядерної зброї.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту щодо ядерних загроз, проголосованій у четвер, повідомляється на сайті ЄП.

"Євродепутати глибоко занепокоєні погіршенням безпекової ситуації навколо ЄС і за його межами, що обумовлене погіршенням відносин між ядерними державами, такими як Росія і США або Індія і Пакистан, а також останнім часом стрибком в ядерному потенціалі Північної Кореї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на січень 2016 року дев'ять країн - США, Росія, Велика Британія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль та КНДР мали в цілому близько 15,395 тисяч одиниць ядерної зброї.

Депутати ЄП закликали ці держави скоротити ядерний арсенал, перемістити його з місць розгортання до сховищ і зменшити роль ядерної зброї у військових доктринах.

Європарламент заявив про стурбованість "ядерними погрозами, які лунають з боку Росії.., її заявами, що свідчать про підвищену готовність використовувати ядерну зброю… і розгляд можливості щодо потенційного розміщення ядерної зброї на додаткових територіях Європи".

Депутати вказали на "тривожні приклади російських військових навчань, що імітують використання цієї зброї проти Польщі, заяви високопоставлених російських офіційних осіб про те, що Росія має право розміщувати ядерну зброю в Криму і розгортання системи "Іскандер", здатної нести ядерні ракети, у Калінінградському регіоні, який є сусіднім із Литвою та Польщею".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-