Атака шахідів на поліцейську академію: вже 59 загиблих

Атака шахідів на поліцейську академію: вже 59 загиблих

Фото, відео
Укрінформ
Двоє смертників підірвали себе у гуртожитку поліцейського училища, що призвело до значної кількості загиблих курсантів.

Про це повідомляє ВВС.

 «Щонайменше 59 осіб загинули внаслідок нападу групи озброєних людей на поліцейське училище в місті Кветта на заході Пакистану. Рятувальники продовжують виносити тіла з будівлі гуртожитку через кілька годин після того, як спецслужби і військові закінчили операцію зі звільнення училища від бойовиків. До лікарень Кветти надійшло більше сотні поранених, деякі з них у важкому стані. Всього в гуртожитку могло знаходитися до 500 курсантів», - йдеться у повідомленні.

Напад на училище стався у понеділок ввечері: група озброєних людей увірвалася на територію навчального центру, а потім у будівлю гуртожитку.

Спочатку повідомлялося, що нападників було п'ятеро або шестеро. Пізніше стало відомо, що троє з них мали на собі пояси шахідів.

До училища стягнули спецпризначенців і регулярну армію. Перестрілки і вибухи тривали більше двох годин.

Двом смертникам вдалося підірвати себе у будівлі гуртожитку. Саме це призвело до значної кількості жертв серед курсантів, розповів генерал-майор Прикордонного корпусу Пакистану Шер Афган.

Третього бойовика з вибухівкою застрелили спецпризначенці, привести у дію вибуховий пристрій він не встиг.

Поки жодне з угруповань бойовиків в Пакистані не взяло на себе відповідальність за напад.

Генерал Шер Афган звинуватив у нападі на найбільше в Пакистані екстремістське сунітське угруповання "Лашкар-е-Джангві" і заявив, що бойовики "підтримували зв'язок зі своїми кураторами в Афганістані".

Кветта - столиця провінції Балуджистан; у якій фіксується висока активність бойовиків-сепаратистів та ісламістів. У серпні в результаті декількох вибухів в Кветті загинули 88 осіб.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-