Росія прагне відновити домінування над Польщею - міністр оборони

Росія прагне відновити домінування над Польщею - міністр оборони

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич вважає, що "метою дій Росії є відновлення домінування над Польщею".

Про це він заявив, що виступаючи на відкритті навчального року у Вищій школі суспільної та медійної культури у Торуні, повідомляє Польське радіо.

«Зміна в країні випромінює вплив на геополітичну ситуацію усього світу, а світ і наші союзники побачили, що поляки хочуть боронити свою незалежність і свободу. Вернулася здібність видобування з польського потенціалу справжніх сил», - запевнив, зокрема, керівник оборонного відомства.

Антоні Мацеревич, звертаючись до студентів, заявив, що у нинішні часи інформаційна війна, боротьба за свідомість є ключовими для перемоги чи поразки, виживання і розвитку народу або його знищення, - бути чи не бути. Тож, важливим чинником безпеки є система міжнародних союзів.

Серед важливих справ міністр також назвав аспект, пов’язаний з кіберзагрозою і гібридною агресією. Та все ж, «головне – структура національної свідомості та інформаційна війна», - наголосив міністр.

У виступі перед студентами торунського вишу глава оборонного відомства висловив переконання, що рішення саміту НАТО у Варшаві мають історичне значення для Центрально-Східної Європи, оскільки вже не Росія вирішує які війська мають право розміщуватися на території Польщі. «Кремль – це джерело сьогоднішньої воєнної загрози для Європи».

Міністр не обійшов увагою і роль Територіальної оборони, яка нині створюється, та зв’язки між армією і місцевим суспільством і локальною адміністрацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-