Іракська армія взяла під контроль село на північ від Мосула

Іракська армія взяла під контроль село на північ від Мосула

Укрінформ
Іракські урядові сили на початку доби 23 жовтня увійшли до останнього населеного пункту, розташованого на північ від контрольованого угрупованням "Ісламська держава" міста Мосул. 

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Армія Іраку взяла під контроль село Талл Каїф, що всього за п'ять кілометрів від північноіракського міста", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наступ проти бойовиків радикального угруповання активізувався після того, як іракські війська 22 жовтня взяли під контроль стратегічне місто Хамданія, це близько 12 кілометрів на схід від Мосула. Хамданія була переважно християнським містом до захоплення його бойовиками в серпні 2014 року. Його стратегічне значення полягає в тому, що Хамданія розташована на перетині багатьох пустельних доріг на південний схід від Мосула.

За підтримки міжнародних повітряних ударів іракські війська також контролюють місто Барталла, яке дає доступ до шосе, що пов'язує Мосул з Ербілем, столицею курдського регіону Іраку.

Мосул перебуває під контролем ісламістів від 2014 року. Це останнє велике місто в Іраку, що перебуває під контролем бойовиків. У місті живе близько 1,5 мільйона людей.

Фото: Abdel Khaleg Sultan (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-