Журі Нобелівської премії з літератури обурене поведінкою Боба Ділана

Журі Нобелівської премії з літератури обурене поведінкою Боба Ділана

Укрінформ
Відсутність реакції лауреата Нобелівської премії з літератури 2016 року Боба Ділана на вручення йому найпрестижнішої в світі нагороди обурила Нобелівський комітет.

Як передає Deutsche Welle, один з членів журі дорікнув Ділану, який досі не відповів на всі спроби королівської Шведської академії наук зв'язатися з ним.

"Треба називати речі своїми іменами: так вести себе нечемно і зарозуміло", - заявив в ефірі шведського телеканалу SVT письменник Пер Вестберг.

З того моменту, як стало відомо про присудження йому Нобелівської премії, Боб Ділан не відповів на жоден дзвінок зі Шведської академії, не дав жодного інтерв'ю на цю тему і навіть видалив зі свого сайту інформацію про "нобелівку". Невідомо також, чи прибуде він на урочисте вручення нагород, яка відбудеться 10 грудня в Стокгольмі.

Виступ Пера Вестерберга став першим публічним проявом обурення Нобелівського комітету. До цього єдиною реакцією на мовчання Ділана було оголошення про те, що Шведська академія припиняє спроби зв'язатися з музикантом.

Мовчання Боба Ділана не можна пояснити нелюбов'ю до публічних заходів або страхом спілкуватися з пресою, пише Der Spiegel. За довгі роки своєї кар'єри він був присутній на врученні йому безлічі нагород, серед яких - вища нагорода Сполучених Штатів медаль Свободи, вручена музиканту президентом США Бараком Обамою, кінопремії "Оскар" і "Золотий глобус" і безліч музичних премій "Греммі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-