Посла Росії в Кишиневі викликали

Посла Росії в Кишиневі викликали "на килим"

Укрінформ
Посла Російської Федерації в Кишиневі Фаріта Мухаметшина викликали в Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови у зв'язку з оголошеною процедурою ротації "російських миротворців", які перебувають у Зоні безпеки на Дністрі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Молдовська влада з обуренням сприйняли офіційне повідомлення Міністерства оборони Росії про початок першого етапу ротації так званого батальйону миротворців зі складу Оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Молдови", - заявив заступник міністра закордонних справ Молдови Ліліан Дарій.

Дипломат звернув особливу увагу на неприпустимість відхилення від досягнутих між Молдовою і Росією домовленостей щодо механізму ротації миротворців. Дарій нагадав, що відповідно до Угоди про принципи мирного врегулювання Придністровського конфлікту від 21 липня 1994 року, ротація має здійснюватися з числа військовослужбовців військових частин, розквартированих на території Російської Федерації.

У цьому контексті МЗС Молдови "висловлює подив у зв'язку з проведенням російськими військовослужбовцями, які перебувають на території Придністровського регіону, кампанії щодо призову на військову службу громадян, які проживають у Придністров'ї".

Заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови нагадав російському дипломату і про Стамбульську Декларацію саміту ОБСЄ 1999 року, згідно з якою Росія зобов'язалася вивести свої війська і озброєння з території Республіки Молдова.

У зв'язку з цим, Молдова, за словами Дарія, продовжує наполягати на заміні російського військового контингенту в Зоні безпеки на Дністрі міжнародною місією цивільних спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-