У Молдові готові голосувати за президента-соціаліста

У Молдові готові голосувати за президента-соціаліста

Опитування
Укрінформ
Перемогу на президентських виборах у Молдові зі значним відривом від інших кандидатів може здобути голова Партії соціалістів Ігор Додон.

Такими є результати соціологічного опитування – «Барометр громадської думки», проведеного Інститутом публічних політик, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Якби наступної неділі відбулися вибори президента, виборці проголосували б таким чином: за Ігоря Додона – 27%, за Майю Санду – 9,3%, за Андрія Нестасе – 8,1%, за Маріана Лупу – 7,5%», - зазначається в результатах опитування.

При цьому соціологи підкреслюють, що при проведенні опитування не було враховано рішення кандидата від партії «Громадянська платформа «Гідність і правда» Андрія Нестасе відмовитися від подальшої боротьби на користь представника партії «Дія і солідарність» Майхї Санду.

Автори опитування зазначили також, що в разі виходу в другий тур виборів Ігоря Додона і Майї Санду, 40% виборців проголосували б за Додона, а 24,1% за Майю Санду. Не виключається і варіант виходу в другий тур виборів Ігоря Додона і представника Демократичної партії Маріана Лупу, однак і в цьому випадку більше 40% виборців готові, на думку соціологів, проголосувати б за лідера Партії соціалістів, а за Маріана Лупу – 13,2%.

Це останнє соціологічне опитування, проведене перед президентськими виборами в Молдові.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня в Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента. Якщо в першому турі ніхто з кандидатів не набере необхідної кількості голосів (50%+1 голос), то через два тижні відбудеться другий тур виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-