MH17: лідери ЄС обіцяють допомогти покарати винних

MH17: лідери ЄС обіцяють допомогти покарати винних

Укрінформ
Глави держав та урядів повністю підтримали хід розслідування збиття літака рейсу MH17 та наголосили на притягненні винних у скоєнні цього злочину до відповідальності.

Про це заявив Президент Європейської ради Дональд Туск за результатами першого дня саміту ЄС, який проходить у Брюсселі 20-21 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я хочу окремо відзначити позицію про розслідування щодо MH17. Лідери висловили повну підтримку нідерландському уряду у проведенні цього розслідування. Усі країни готові надати допомогу в розслідуванні та судовому й кримінальному переслідуванні відносно відповідальних, які це вчинили», - наголосив Президента Європейської ради.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня у Нідерландах Міжнародна слідча група оголосила, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 був збитий 17 липня 2014 року із ЗРК "Бук", який було переправлено з території Росії. Також розслідування навело докази, що літак було збито саме ракетою типу 9М38, яка застосовується у сучасній модифікації російського ЗРК "Бук", якого немає на озброєнні в Україні. Міжнародне слідство також наголосило, що пуск ракети було здійснено з території, яку не контролювали Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-