Європа повинна роз'яснити Москві нелюдяність її дій в Алеппо - Меркель

Європа повинна роз'яснити Москві нелюдяність її дій в Алеппо - Меркель

Укрінформ
Європа повинна чітко заявити про своє неприйняття дій Росії в Алеппо.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила перед початком засідання в Брюсселі Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова йде про те, як продемонструвати наше ставлення. І я сподіваюся, що ми, як Європейська Рада, можемо чітко дати зрозуміти, що те, що відбувається в Алеппо за російської підтримки, є абсолютно нелюдяним", - заявила глава німецького уряду.

Вона вважає за необхідне якомога швидше допрацювати питання щодо перемир'я, причому не такого, коли кілька годин на день не бомблять, а потім проводять багатогодинні бомбардування, а тривалого, щоб дати можливість людям отримати гуманітарну допомогу.

"Більшість цих людей не мають нічого спільного з терористами", - наголосила канцлер. "Я сподіваюся, що таке ставлення з боку нас усіх сьогодні буде дуже чітким", - повторила політик.

"Я вважаю, що завжди є важливим, і ми вчора на цьому наголосили, говорити. Але не заради самої розмови", - сказала Меркель.

Вона повідомила, що тема відносин з Росією обговорюватиметься у четвер увечері. В ході засідання вона і французький президент Франсуа Олланд поінформують колег про свої переговори з Володимиром Путіним напередодні в Берліні як в контексті Мінського процесу в рамках чотиристоронніх переговорів за участю Президента України Петра Порошенка, а також, в першу чергу, в контексті того, що відбувається в Сирії.

Серед інших важливих тем порядку денного засідання вона назвала вихід Великої Британії з ЄС і перший контакт на офіційному рівні з британським прем'єр-міністром Терезою Мей, від якої 27 країн співдружності чекають чітких вказівок того, як Лондон бачить процес виходу; тему сусідства з урахуванням нелегальної міграції і міграції в цілому.

Меркель вітала план Єврокомісії Федеріки Могеріні про міграційне партнерство, який має бути представлений на розгляд. Канцлер наголосила, що  йдеться не тільки про гроші, а й про спроможність поліпшити життя людей на Африканському континенті, дати їм надію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-