Пожежа на BASF у Німеччині: рятувальникам заважає температура, дим і завали

Пожежа на BASF у Німеччині: рятувальникам заважає температура, дим і завали

Укрінформ
Велику пожежу, що охопила підприємство хімічного концерну BASF у німецькому місті Людвігсгафен-на-Рейні після вибуху в понеділок, вдалося погасити до світанку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН з посиланням на інформацію правоохоронних органів Людвігсгафена.

«Вогонь загасили», - заявив уранці у вівторок офіційний представник поліції.

Однак рятувальникам, визнав він, все ще важко потрапити до епіцентру інциденту через високу температуру, густий дим та завали. На місці працюють 100 чоловік. Наразі триває  пошук двох людей, які вважаються такими, що зникли безвісті. Як уже повідомлялося, число загиблих досягло двох, важко поранених - шести.

Причина вибуху поки що точно не встановлена, проте вже говорять про численні порушення техніки безпеки. Лише цього року на цьому підприємстві було 15 НП, правда не таких серйозних.

Фахівці також намагаються встановити, які саме речовини потрапили в повітря. Швидше за все, це продукти горіння етилену і пропилену. Концерн запевняє, що жодної небезпеки для здоров'я немає, місцеві жителі ставляться до таких запевнень скептично.

Опівдні пройде екстрена прес-конференція, під час якої обіцяють повідомити останні новини з місця події. Дізнатися про них безпосередньо на веб-сторінці міста неможливо, вона в понеділок стала недоступною.

Завод BASF у Людвігсгафені є найбільшим подібним хімічним підприємством у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-