В Іраку почалася масштабна операція зі звільнення Мосула від ІДІЛ

В Іраку почалася масштабна операція зі звільнення Мосула від ІДІЛ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив у понеділок про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомив американський телеканал CNN.

"Я сьогодні оголошую початок цих героїчних операцій, щоб звільнити вас від жорстокості й тероризму ІДІЛ. Дасть Бог, ми скоро зустрінемося на землі Мосула, де всі відсвяткуємо звільнення і вашу свободу", - цитує телеканал главу іракського уряду.

За словами прем'єра, у місто увійдуть тільки сили іракської армії і національної поліції, "і ніхто інший". Як зазначається в публікації, йдеться про народні мобілізовані підрозділи, в основному з шиїтської міліції, християн і представників інших етнічних та релігійних груп. Ці сили також зробили заяву, що цілитимуть термобаричними ракетами по тунелях і траншеях ІДІЛ на південь від Мосула.

Витіснення ІДІЛ з Мосула являтиме собою значну перемогу для уряду Абаді, який щосили намагається підвищити свій авторитет, довести військову силу та покласти край територіальному пануванню ІДІЛ у багатому нафтою північному регіону Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-