Перемовини щодо Сирії не дали прориву – РФ не хоче шукати компроміс

Перемовини щодо Сирії не дали прориву – РФ не хоче шукати компроміс

Укрінформ
Суботні переговори щодо Сирії, на які держсекретар США Джон Керрі скликав у Швейцарії міністрів з Росії і близькосхідних країн, не завершилися компромісом з Росією щодо спільної стратегії, покликаної покласти край шестирічній війні.

Про це повідомляє Reuters.

“Керрі повідомив, що виявив єдність думок відносно "низки можливостей", які здатні привести до довгоочікуваного перемир'я і сказав, що дискусія може продовжитися в понеділок", - йдеться в повідомленні.

На запрошення Держдепартаменту до Швейцарії з'їхалися глава російського МЗС Сергій Лавров і міністри з Ірану, Іраку, Саудівської Аравії, Туреччини, Катару, Йорданії та Єгипту.

Зазначається, що більше чотирьох годин спілкування за закритими дверима не принесли прориву.

Але Керрі обнадіяний "мозковим штурмом" і "дуже відвертою дискусією". Він сказав журналістам, що в спілкуванні спостерігалася певна напруженість. Проте глава Держдепартаменту вважає, що учасники лозанської зустрічі "зуміють сформувати деякі різноманітні підходи", спроможні надати імпульс врегулюванню.

Лавров, якого цитували російські інформагентства, додав, що на зустрічі обговорювалися "цікаві ідеї" стосовно мирного процесу, й учасники домовилися продовжити спілкування найближчим часом. Незрозуміло, чи мав на увазі він прямі переговори або дискусії по телефону.

Євросоюз не був представлений на зустрічі у фешенебельному готелі на березі Женевського озера. МЗС Франції повідомив, що в неділю в Лондоні запланована зустріч міністрів країн, що розділяють підходи у врегулюванні сирійської кризи.

Нагадаємо, два з гаком тижня тому занав фіаско ледь погоджений Москвою та Вашингтоном план припинення вогню, який багато хто розглядав як останню надію домогтися миру в цьому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-