Російські прикордонники розстріляли корейських рибалок

Російські прикордонники розстріляли корейських рибалок

Укрінформ
У ФБС РФ заявили, що в Японському морі у виключній економічній зоні РФ затримали рибопромислове судно "Дає Янг 10" під прапором КНДР.

Згідно з повідомленням на сторінці ФСБ, судно під прапором КНДР з екіпажем з 48 осіб - громадян КНДР - було зупинено сьогодні вдень для проведення огляду, на його борт висадилася оглядова група.

"Під час проведення контрольно-перевірочних заходів на борту судна виявлено незаконно добуті водні біоресурси. Команда судна поводилася агресивно, відмовляючись виконувати вимоги перевіряючих. О 10.55 мск затримане судно почало рух на вихід з ВЕЗ (виключна економічна зона. - Ред.) РФ в напрямку КНДР. Північнокорейська команда продовжила агресивні дії, на попереджувальну стрільбу зі стрілецької зброї не реагувала", - цитує заяву Українська правда

Тоді прикордонники розстріляли судно з великокаліберного кулемета, після чого воно втратило хід. Але команда вчинила спротив, коли росіяни спробували зайти на борт, один з них отримав поранення голови.

"Для захисту співробітників ФСБ РФ було здійснено попереджувальні постріли та постріли на ураження зі стрілецької зброї. Поранення отримали 9 членів команди судна-порушника, один з них помер. Пораненим надано допомогу, команда судна-порушника евакуйована на прикордонні кораблі, поранених і судно доправляють у російські порти", - підсумували у ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-