Держдеп підтвердив зустріч Керрі і Лаврова

Держдеп підтвердив зустріч Керрі і Лаврова

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі дійсно може зустрітися в швейцарській Лозанні 15 жовтня, тільки це буде не двостороння зустріч, а багатосторонні переговори.

На цьому акцентував під час брифінгу в середу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це буде багатостороння зустріч, яку скликав державний секретар, і від його імені були розіслані запрошення. У ній братимуть участь країни, що відіграють ключову роль у регіоні, а також ті, які залучені до врегулювання кризи в Сирії та мають вплив на сторони конфлікту в Сирії", - зауважив речник відомства.

Він підтвердив, що на зустрічі очікується присутність міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, водночас наголосивши, що це "не буде зустріч у двосторонньому форматі".

Кірбі не став прогнозувати можливі результати переговорів. "Я лише можу сказати, що держсекретар хоче сісти за стіл та продовжити просувати дипломатичний підхід. Ми продовжуємо вважати, що для припинення громадянської війни в Сирії має бути політичне рішення", сказав він.

Представник Держдепу також зауважив: держсекретар очікує, що учасники зустрічі будуть "по-справжньому зацікавлені в припиненні бойових дій". При цьому Кірбі уточнив, що головною темою обговорень у Лозанні буде ситуація в Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-