Санкції Ради Європи проти Росії у ПАРЄ назвали

Санкції Ради Європи проти Росії у ПАРЄ назвали "дуже м’якими" - дебати

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи вимагає від Росії вивести свої війська з України, повернути Крим та припинити порушення прав людини.

Про це заявляла переважна більшість членів ПАРЄ під час дебатів про політичні наслідки російської агресії проти України у середу у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Проведенням на території Криму виборів до Думи Росія продовжує скоювати міжнародний злочин. Це перший такий випадок після Другової світової війни. І нині є проблема, як взагалі визнати новообрану Думу? Далі Російська Федерація повністю відкидає розслідування щодо MH17.  Далі вони повністю заборони Меджліс на найвищому судовому рівні. І наостанок - напередодні цієї сесії у Москві був заарештований журналіст Роман Сущенко, журналіст Укрінформу у Парижі, якого обвинувачують у шпигунстві», - сказав керівник Постійної делегації України у ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв.

Він наголосив, що за таких умов діалог із Росією неможливий.

Водночас народний депутат України Олексій Гончаренко нагадав, як два роки тому у ПАРЄ назвав Путіна «Гітлером». «Але Путін заслуговує на більше покарання. Він організував вибори на окупованій території. Уявіть собі вибори в окупованій Франції, Бельгії, Польщі. Це неможливо уявити», - наголосив український депутат і закликав колег у ПАРЄ не визнавати легітимність новообраної Думи РФ.

А перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко нагадала депутатам ПАРЄ: «Росія і терористи все ще утримують ув’язнених і захоплюють нових. 30 вересня український журналіст Роман Сущенко був заарештований у Москві за сфальсифікованими обвинуваченнями за шпигунство».

Перший віце-спікер зазначила, що Росія не збирається виконувати ані рішення ПАРЄ, ані Мінські домовленості. У цьому зв'язку Геращенко заявила, що українська делегація виступає за посилення санкцій проти Росії.

Водночас депутат від Великої Британії Роджер Гейл наголосив, що Рада Європи наклала дуже м’які санкції проти Росії, яка є агресором і порушила міжнародне право. «Росія має вивести свої війська з України, включаючи Крим. Росія мусить повернути Крим Україні», - наголосив британський політик.

Естонський парламентарій Майліс Репс відзначила, що представлені проекти резолюції щодо України вперше за останні три роки чітко визначають, що Росія веде збройну агресію проти України.

Бельгійський депутат Петра Де Сіттер також закликала Росію вивести війська з України та припинити порушувати права кримських татар. Водночас вона позитивно відзначила діяльність Генерального прокурора України Юрія Луценка у частині забезпечення прав людини.

У свою чергу представник Німеччини Аксел Фішер, говорячи про можливість поновлення повноважень делегації Росії у ПАРЄ, наголосив, що Асамблея виступає за демократію, тож для російської делегації не може бути жодних винятків із правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-