Комісар РЄ з прав людини скасував візит до Росії

Комісар РЄ з прав людини скасував візит до Росії

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієкс терміново скасував свій візит до Москви через обмеження російською владою програми його перебування.

У зв’язку з цим комісар РЄ виступив у вівторок із спеціальною заявою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж останніх місяців я обговорював із російським керівництвом мій намір відвідати Російську Федерацію у третю неділю жовтня, щоб зосередити увагу не кількох питаннях у сфері прав людини. Із великим розчаруванням я повинен повідомити, що цей візит не відбудеться у зв’язку із неприйнятними обмеженнями, які російська влада хоче визначити у моїй програмі», - заявив комісар РЄ з прав людини.

Зокрема, за його словами, було запропоновано обмежити візит до періоду у 48 годин і провести його лише у Москві. При цьому, за словами Мужнієкса, програмою передбачався лише один робочий день, що не дозволяло ефективно провести візит, зокрема зустрітися із представниками влади, правозахисниками, представниками громадянського суспільства тощо.

«Ключовим елементом у моїй роботі є те, що я розглядаю усі країни-члени (Ради Європи – ред.) за єдиними стандартами. Прийняти специфічні умови, заявлені російською владою, було би несправедливим і є справою принципу та неефективним у процесі захисту прав людини в РФ», - також наголосив комісар.

Він підкреслив, що такі дії з боку Росії є глибоко тривожними.

Мужнієкс висловив сподівання, що у майбутньому РФ перегляне своє ставлення до взаємодії із Радою Європи у сфері захисту прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-