За правду про Смоленськ треба боротися - Качинський

За правду про Смоленськ треба боротися - Качинський

Укрінформ
За оприлюднення правдивої інформації про Смоленську катастрофу потрібно боротися. Інформації про трагедію з кожним місяцем є все більше.

Про це заявив у понеділок під президентським палацом лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, інформує кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми вже знаємо набагато більше, оскільки щомісяця цієї інформації на тему Смоленської трагедії є більше. Але остаточні висновки, остаточне оприлюднення правди ще перед нами”,- підкреслив Качинський.

Він додав, що за це потрібно боротися, оскільки ті, хто приховує правду “знову стали активними і не приховують своїх цілей”.

Лідер PiS наголосив, що під президентський палац слід приходити доти, доки не буле оприлюднено правди про те, що сталося в Смоленську і в центрі міста не з’являться два пам’ятники – жертвам Смоленської катастрофи і Лєху Качинському.

Нагадаємо, на початку жовтня лідер найбільшої польської опозиційної партії “Громадянська платформа” (Platforma Obywatelska, РО) Гжегож Схетина заявив, що його партія створить групу з протидії маніпулюванню Смоленською катастрофою.

Він підкреслив, що діюча польська влада використовує Смоленську катастрофу для “політичних ігор, підміни реальності”.

10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація прямувала на заходи, присвячені 70 річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-