43% американців вважають, що Трамп має відмовитися від виборів

43% американців вважають, що Трамп має відмовитися від виборів

Опитування
Укрінформ
43% американців вважають, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп повинен відмовитися від участі у виборах.

Про це свідчать дані спільного дослідження телеканалу ABC News і компанії SSRS.

«Понад 40% американців вважають, що Дональд Трамп повинен вийти з президентських перегонів після оприлюднення відео, де кандидат від Республіканської партії робить непристойні зауваження з приводу жінок в 2005 році», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, водночас інші 57% вважають, що Трамп має продовжувати брати участь в президентських перегонах.

Після публікації вульгарних висловлювань Трампа про жінок, 53% опитаних сказали, що шанси на те, що вони проголосують за республіканця, зменшилися, 46% заявили, що аудіозапис не вплине на їх рішення під час виборів, ще 2% зазначили, що ймовірність того, що вони віддадуть свій голос за Трампа, збільшилася.

Дослідники встановили, що 62% жінок тепер менш ймовірно проголосують за кандидата від Республіканської партії. Водночас 55% чоловіків кажуть, що скандал не вплине на їх рішення.

ABC News і SSRS заявили, що опитували американців про вибори і до оприлюднення аудіозапису. 60% опитаних тоді сказали, що "дуже стурбовані" майбутнім країни, якщо Трамп переможе на президентських виборах. Стосовно його опонента з Демократичної партії Хілларі Клінтон аналогічну заяву зробили 39% американців.

Більше 75% американців заявили, що "дещо стурбовані" майбутнім США, якщо президентом стане Трамп. У випадку з Клінтон ця цифра становить 60%.

Як повідомляв Укрінформ, газета The Washington Post 7 жовтня опублікувала запис приватної розмови Трампа і телеведучого Біллі Буша, яка відбулася в 2005 році. В ході бесіди Трамп розповідав про домаганнях до жінок. Телеканал CNN пізніше опублікував ще 18 записів, в яких Трамп дозволяв собі вульгарні висловлювання і жарти на адресу жінок.

Висловлювання Трампа, крім представників Демократичної партії, засудили і республіканці. За даними видання Politico, юристи національного комітету Республіканської партії США вивчають можливість заміни Трампа іншим кандидатом.

Президентські вибори в США відбудуться 8 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-