Канада виділить Гаїті 3.5 млн дол для подолання наслідків урагану

Канада виділить Гаїті 3.5 млн дол для подолання наслідків урагану

Укрінформ
Для вирішення нагальних гуманітарних потреб населення, що постраждало від урагану «Метью», який пронісся минулого тижня Карибським морем, Канада виділить близько 4 млн дол.

Про це заявила міністр міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо, передає кореспондент Укрінформу.

«Ці кошти дозволять канадській допомозі зосередитися на найбільш вразливих прошарках населення, зокрема жінках та дітях. Уряд Канади готовий прийти на допомогу людям, які постраждали від цього руйнівного урагану». – сказала Бібо.

Усього Оттава виділить 3.8 млн дол, з яких 3.5 млн підуть на потреб Гаїті, а решта 300 тис – Куби. «3.5 млн дол для Гаїті будуть направлені на найбільш нагальні потреби, серед яких продовольча підтримка, допомога в організації охорони здоров'я, харчування, притулку та захисту. Решта 300 тис дозволять забезпечити продовольчу допомогу та логістичну підтримку, необхідні для проведення наземних операцій на Кубі», - пояснили у міністерстві міжнародного розвитку та франкофонії Канади.

У відомстві додали, що канадська фінансова допомога буде використана ключовими гуманітарними агентствами ООН та міжнародними організаціями, які «відіграють ключову роль у зусиллях із надання допомоги».

Нагадаємо: минулого тижня ураган «Метью» забрав сотні життів в острівних країнах Карибського морях. За офіційними даними, понад 330 людей загинули на Гаїті, за іншими повідомленнями, ця кількість є набагато вищою. Зокрема, інформагентство Reuters, згідно з інформацією, отриманою від місцевих чиновників цивільного захисту, повідомило про понад 800 загиблих на Гаїті. Ще четверо летальних випадків зареєстровано в Домініканській Республіці і один в острівній державі Сент-Вінсент і Гренадіни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-