Польща поквапиться із пошуком заміни французьким гелікоптерам

Польща поквапиться із пошуком заміни французьким гелікоптерам

Укрінформ
Варшава намагатиметься якомога швидше вирішити проблему з купівлею нових гелікоптерів для польської армії замість втраченого контракту з французькою компанією Airbus Helicopters на придбання французьких гвинтокрилів Caracal.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мачеревич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Ми намагатимемося якомога швидше вирішити цю проблему з точки зору потреб польської армії і польської оборонної промисловості, намагаючись підписати угоди, які дозволять швидше озброїти польську армію необхідними багатоцільовими гелікоптерами і зробити так, щоб польська промисловість могла використовувати нові технології”, - заявив Мачеревич.

Він додав, що ця справа є надзвичайно важливою, а тому Варшава зробить усе можливе, щоб швидше розпочати новий тендер на купівлю гелікоптерів для польської армії.

Мацеревич зазначив, що Польща не зірвала переговори, а завершила їх. “Якщо говорити про зірвання, то потрібно брати до уваги той факт, що Airbus Helicopters в останній фазі переговорів не надав пропозицію, яка б задовольняла позицію Польщі, і тому потрібно було завершити переговори”,- наголосив Мачеревич, констатувавши, що це не польська сторона зірвала переговори.

Міністр також зазначив, що офсетні зобов’язання іншої сторони є дуже важливими для польської сторони, але французи “по-іншому розглядали свої зобов’язання (щодо контракту – ред.)”.

Як відомо, в минулий вівторок Міністерство розвитку РП заявило, що Польща вважає завершеними переговори щодо офсетної угоди по гелікоптерам Caracal. У заяві зазначалося, що контрагент не надав пропозицію, яка б “належним чином враховувала економічні інтереси і безпеку польської держави”.

У п’ятницю Єлисейський палац поінформував, що президент Франції відклав запланований на 13 жовтня візит до Польщі у рамках проведення польсько-французьких міжурядових консультацій. МЗС Польщі повідомило, що міжурядові консультації не відмінено, а перенесено.

У квітні 2015 року польський уряд розпочав з Airbus Helicopters фінальні переговори щодо постачання 50-ти гелікоптерів для польської армії на суму 13,5 млрд злотих (понад 3,5 млрд дол.). У вересні того ж року розпочалися переговори щодо офсетної угоди, що було умовою для підписання остаточного контракту.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-