Радбез ООН на засіданні розгляне два проекти резолюцій щодо Сирії

Радбез ООН на засіданні розгляне два проекти резолюцій щодо Сирії

Укрінформ
Рада Безпеки ООН 8 жовтня розгляне проект резолюції про повну заборону польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У документі, який підготувала Франція, є також заклик до Росії і США негайно відновити перемир'я в місті Алеппо, частина населення якого опинилася на межі гуманітарної катастрофи. Росія попередила, що така резолюція для неї неприйнятна.

Водночас Москва запропонувала на розгляд 8 жовтня свій проект резолюції. Після голосування за запропонований Францією, буде розглянуто російський документ.

В цій резолюції висловлюється підтримка пропозиції спеціального посланця від ООН у Сирії Стаффана де Містури про виведення бойовиків терористичної організації «Фронт ан-Нусра» з східної частини Алеппо. Водночас бойовики угруповання «Фатех аш-Шам» (колишній «Фронт ан-Нусра») у Twitter написали 7 жовтня, що не пристануть на таку пропозицію, бо «вирішили прорвати блокаду» районів, утримуваних опозиційними силами, які бомбардують уряд Сирії за підтримки Росії. Запропонований Росією текст закликає всі сторони виконувати російсько-американські домовленості щодо Сирії, досягнуті 9 вересня.

Сполучені Штати Америки, Франція та інші західні держави, як очікується, накладуть вето на пропозицію Росії.

Раніше державний секретар США Джон Керрі перед зустріччю з французьким міністром закордонних справ Жан-Марком Еро заявив, що дії Сирії і Росії, які наносять авіаудари по мирних сирійцях, вимагають розслідування як воєнні злочини. Представник російського МЗС Марія Захарова назвала «пропагандою» цю заяву держсекретаря США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-