Вибори у Грузії: спостерігачі назвали перші порушення

Вибори у Грузії: спостерігачі назвали перші порушення

Укрінформ
Спостерігачі неурядової організації «Міжнародне товариство за справедливі вибори» зафіксували 19 порушень виборчого процесу.

Про це повідомляє Новини-Грузія.

Представник НУО на брифінгу повідомив, що станом на 8:00 не готові до початку голосування були 4,2% дільниць, тоді як на минулих парламентських виборах в 2012 році цей показник становив 8,2%.

В НВО відзначають, що порушення були зафіксовані спостерігачами як при підготовці процесу голосування, так і після початку виборів.

Представникам іншої неурядової організації — «Справедливі вибори» — вдалося зафіксувати 17 порушень. Найбільш серйозними порушеннями, виявленими спостерігачами, стали недопуск спостерігачів до відкриття дільниць і прихід на ділянку з агітаційним матеріалом.

Так, «Справедливі вибори» зафіксували:

7 випадків неправильного складання документації;

5 випадків неправильного заповнення контрольного листка;

2 випадки обмеження прав спостерігачів;

1 випадок агітації в районі;

2 випадку присутності на виборчій дільниці уповноважених осіб.

За інформацією «Справедливих виборів», відкриття і процес облаштування виборчих дільниць пройшов без суттєвих порушень.

Нагадаємо, 3,5 мільйона виборців повинні вибирати серед майже трьох десятків партій і блоків, члени яких змагаються за 150 місць у парламенті Грузії. Обиратимуть депутатів за змішаною виборчою системою - частково за партійними списками, а частково по одномандатних округах.

Виборчі дільниці на парламентських виборах для громадян Грузії, які живуть за кордоном, у відкрилися в 42 країнах за винятком Росії.

Головне протистояння на виборах 8 жовтня, згідно з соціологічними опитуваннями, розгорнеться між партією «Грузинська мрія» мільярдера Бідзіни Іванішвілі і «Єдиним національним рухом» екс-президента Міхеїла Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-