США офіційно звинуватили Кремль в хакерських атаках

США офіційно звинуватили Кремль в хакерських атаках

Укрінформ
Американські розвідувальні структури офіційно заявили висновок, що кібератаки на американські офіційні установи та виборчі системи здійснювались з подачі високопоставлених чиновників в уряді РФ.

Про це йдеться у спільній заяві Департаменту внутрішньої безпеки та Офісу директора Національної розвідки США.

"Розвідувальне співтовариство США упевнене, що недавній витік електронних листів американських осіб і установ, в тому числі американських політичних організацій був зрежисований російським урядом", - підкреслюється в заяві.

Недавня поява інформації з атакованих серверів електронної пошти на таких сайтах, як DCLeaks.com і WikiLeaks, а також на ресурсі людини, що називає себе Guccifer 2.0 "відповідають методам і мотивації спрямованих Росією зусиль".

При цьому підкреслюється, що така діяльність не є новою для Москви, росіяни використовували аналогічну тактику й технічні підходи по всій Європі і Євразії, щоб впливати там на громадську думку. "Ми вважаємо, що з огляду на з обсяг та чутливий характер цих зусиль, лише чиновники найвищого рангу Росії могли погодити ці дії", - зазначається в документі.

Окрема увага також звертається, що в деяких штатах мали місце ознаки сканування і спроби втручання в електронні системи, пов'язані з голосуванням, які в більшості випадків відбувалися з серверів, експлуатованих російською компанією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-