У ПАРЄ планують зміну правил для повернення делегації Росії - Ар'єв

У ПАРЄ планують зміну правил для повернення делегації Росії - Ар'єв

Укрінформ
Ряд впливових членів ПАРЄ 10 жовтня планує ініціювати зміну правил з метою повернення російської делегації.

Про це написав керівник делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

"Низка впливових в Асамблеї персон у понеділок, 10 жовтня, готові ініціювати зміну правил ПАРЄ таким чином, щоб делегація РФ змогла без проблем і обмежень зайти в Асамблею в січні 2017. Вперше правила ПАРЄ пропонують змінювати в інтересах одної країни-члена, а не в інтересах організації", - зазначив нардеп, підкресливши, що ПАРЄ "починає працювати в традиціях Госдуми РФ".

За його словами, у вересні лідери трьох і заступники двох політичних груп Асамблеї з'їздили в Москву, де "отримали від росіян ультиматум їхнього повернення".

"Неповага до себе і до себе цих політиків, вочевидь була чимось серйозно аргументована, бо як ще пояснити що вони погодились просувати умови ультиматуму та ігнорувати факт, що РФ взагалі не виконала жодної вимоги ПАРЄ?" - заявив Ар'єв.

Він підкреслив, що такий підхід викликав несприйняття у колег, з якими він поспілкувався останнім часом. Водночас нардеп припускає, що і прихильників такого рішення, вочевидь, чимало.

"Багато кремлівських консерв вибухнуть на цій сесії. Українська делегація буде боротись проти цього, адже такі дії повністю нівелюють саму організацію і знищують довіру до неї", - наголосив Ар'єв.

За словами Ар'єва, четверта частина сесії ПАРЄ триватиме з 10 до 14 жовтня. На середу, 12 жовтня, запланований "український день", на якому згідно з порядком денним розглядатимуться питання політичних наслідків конфлікту в Україні та дотримання прав людини.

Нагадаємо, Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. 28 січня 2015 року ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо продовження санкцій проти Росії і позбавила її права голосу до квітня. На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року.

17 січня 2016 року стало відомо, що Росія відмовляється від участі у січневій сесії ПАРЄ, щоб уникнути продовження санкцій. У травні повідомлялося, що Рада Європи хоче поновити у правах делегацію РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи. До цього питання обіцяли вернутися в січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-