Угруповання «Ісламська держава» заборонило у Мосулі котів

Угруповання «Ісламська держава» заборонило у Мосулі котів

Укрінформ
Бойовики угруповання «Ісламська держава» в іракському Мосулі почали полювання на котів після того, як «рада» цього угруповання видала відповідну фетву (богословсько-правовий висновок).

Сайт IraqiNews.com повідомляє, що заборона стосується утримування котів у приміщеннях міста. У заяві «ради» жителів міста закликають не порушувати цієї заборони.

У традиційному ісламі мусульманам дозволяється тримати вдома кішок – сам пророк Мухаммед неодноразово називав їх «чистими тваринами, які ніколи нічого не забруднюють».

Екстремістське угруповання «Ісламська держава», яке в багатьох країнах визнане терористичним, від 2014 року захопило й контролює значні території в Іраку й Сирії, які називає своїм «халіфатом». Крім того, угруповання намагається поширити діяльність і на інші держави, зокрема на Лівію, де контролює невелику територію на північному узбережжі, чи Афганістан.

Проти нього веде боротьбу, крім збройних сил тих держав, також міжнародна коаліція з понад 60 країн під проводом США, здійснюючи проти ісламістів повітряні удари, в першу чергу в Іраку й Сирії. У Сирії авіаудари завдає також Росія, підтримуючи таким чином режим тамтешнього президента Башара аль-Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-