Президент Світового банку планує до 2030 року скоротити бідність до 3%

Президент Світового банку планує до 2030 року скоротити бідність до 3%

Укрінформ
Світовий банк до 2030 року має намір скоротити бідність у світі до 3% та підвищити загальний добробут, а зробити це можна трьома шляхами.

Про це розповів нещодавно переобраний на другий термін президент СБ Джим Ен Кім, йдеться в прес-релізі організації.

«Ми досягнемо цих (подолання крайньої бідності та підвищення загального добробуту - ред.) цілей трьома шляхами: перший, це пришвидшення інклюзивного та стабільного економічного росту; другий, це інвестування в людський капітал; третій, це стимулювання стійкості до глобальних змін та загроз», - заявив Кім.

Президент СБ зазначив, що для пришвидшення економічного росту необхідно значно наростити об'єми в інфраструктурі фінансів зі збільшенням державно-приватного співробітництва в області інвестицій в інфраструктуру.

«Нашим головним пріоритетом є припинення крайньої бідності та підвищення загального добробуту, і наша взаємодія з приватним сектором повинна бути ключовою задля досягнення цих двох цілей», - наголосив Кім.

Окрім цього, за його словами, інвестування в людський капітал на ранніх етапах життя людини створює конкурентоспроможність для світових урядів і сприяє їхньому майбутньому економічному зростанню.

Щодо третього шляху подолання бідності, то Кім визначив три загрози, які нині протистоять глобальному економічному зростанню. Ними є примусове переселення, зміна клімату та пандемії.

Як повідомляв Укрінформ, Джим Ен Кім був нещодавно одноголосно переобраний на пост президента Світового банку.

За даними Ради Світового банку, завдяки зусиллям Кіма вдалося скоротити адміністративні витрати банку на 400 мільйонів доларів. Ці кошти скерували на підтримку цілей банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-